Lukom d.o.o. preuzeo novo specijalno komunalno vozilo, sufinancirano bespovratnim sredstva.
Tvrtka Lukom d.o.o. bogatija je za još jedno novo specijalno komunalno vozilo. Dana 24.09.2021. u prostorima tvrtke organizirana je primopredaja vozila nabavljenog u postupku javne nabave u sklopu projekta »Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada«, koji je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda. Za najpovoljnijeg je ponuditelja provedenom javnom nabavom izabrana kompanija Tehnix iz Donjeg Kraljevca koje je vozilo isporučila u rekordnom roku.

Riječ je o novom kamionu Mercedes-Benz s posebnom nadogradnjom zapremine 16 kubičnih metara s potisnom pločom i razvijenim mehanizmom za podizanje i pražnjenje spremnika otpada. Vozilo je to ukupne vrijednosti 1.094.000,00 kn bez PDV-a čija je nabava sa gotovo 85% sufinancirana bespovratnim sredstvima iz Kohezijskom fonda Europske unije. Nabavljenim vozilom unaprijedit će se sustav prikupljanja, prijevoza i odlaganja te daljnje obrade otpada, a koristiti će se na administrativnom području Grada Ludbrega i okolnih općina kojima će tvrtka Lukom d.o.o. sada na još efikasniji način pružati svoje usluge zbrinjavanja otpada, s ciljem da se prikupi što je moguće više pravilno odvojenog otpada i time smanji količina otpada koji završava na odlagalištu.

Lukom d.o.o. preuzeo novo specijalno komunalno vozilo, sufinancirano bespovratnim sredstva.
Lukom d.o.o. preuzeo novo specijalno komunalno vozilo, sufinancirano bespovratnim sredstva.
Lukom d.o.o. preuzeo novo specijalno komunalno vozilo, sufinancirano bespovratnim sredstva.


Osim nabave komunalnog vozila i edukacije djelatnika za rukovanje njime, kroz projekt je već održana uvodna konferencija projekta, a također su izrađeni i promotivni te edukativno-informativni materijali koji će biti dostupni građanstvu i na internet stranici Lukom d.o.o. Ludbreg. Radi se o informativnom letku sa uputama za zbrinjavanje otpada, te edukativnim slikovnicama za predškolsku i osnovnoškolsku dob vezanim uz tematiku otpada i brige za okoliš.

Ono što se još očekuje realizirati kroz projekt je održavanje radionica za djecu u vrtićima i osnovnoj školi, koja će osim edukativnih slikovnica i platnenih vrećica za bojanje dobiti uvid u važnost pravilnog razvrstavanja otpada i kako da ga se stvara što je moguće manje. Tom će prigodom djeca također dobiti i male olovke sa sjemenkama biljke kako bi mogla naučiti o važnosti sadnje biljaka i drveća kako bi doprinijeli još zelenijem okolišu.Sve navedeno predstavlja ujedno politiku i misiju tvrtke Lukom d.o.o., - da se problematika otpada približi sveopćoj javnosti, a s posebnom pažnjom i onoj najmlađoj, jer zdrave i pozitivne navike postupanja s otpadom se razvijaju od najmanjeg uzrasta.

Ukupna vrijednost projekta je 1.151.600,00kuna, od čega Europska unija iz sredstava Kohezijskog fonda sufinancira 963.909,58kuna, što čini gotovo 85 posto ukupno prihvatljivih troškova u projektu. Razdoblje provedbe projekta je do veljače 2022.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost tvrtke Lukom d.o.o


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

  

PODIJELI/SHARE:
Lukom d.o.o.
Koprivnička 17, 42230 Ludbreg
OIB: 29732862130
Telefon: +385 42 811 422
Fax: +385 42 811 494
E-mail: lukom@lukom.hr
Radno vrijeme uprave
ponedjeljak - petak od 7:00 do 15:00 sati

Radno vrijeme blagajne
ponedjeljak i srijeda od 8:00 do 12:00 sati

Radno vrijeme komunalne operative
ponedjeljak - petak od 6:00 do 14:00 sati
Radno vrijeme reciklažnog dvorišta "Meka"
ponedjeljak od 12:00 do 16:00 sati
srijeda od 08:00 do 15:00 sati
subotom od 08:00 do 12:00 sati
Telefon: +385 42 421 463
© Lukom d.o.o. Ludbreg / 2019